RECOMANDARI

Pielea noastra are nevoie de un aport hidric important, pe de o parte pentru a reconstitui stocul de apa din derma (risc de deshidratare si de pierdere a elasticitatii si de aparitie a ridurilor), si pe de alta parte pentru a reinnoi filmul hidrolipidic de la suprafata epidermei (esential pentru aspectul si functia de bariera a epidermei). Aceasta functie de bariera este indispensabila pentru ca pielea sa se poata apara de agentii "exteriori" , care pot fi periculosi (poluare, variatii de temperatura, UV, etc). Epiderma limiteaza pierderea apei transepidermice. Apa aplicata pe piele nu hidrateaza sau nu o re-hidrateaza decât daca doua conditii majore sunt indeplinite: Apa trebuie fixata prin prezenta de lipide care impiedica evaporarea Apa trebuie sa "circule" in ansamblul tesuturilor cutanate. Intr-o piele normala si tânara, cantitatea de apa este de 10-15% la nivelul stratului cornos si de 60-70% la nivelul straturilor profunde ale pielii. In momentul in care cantitatea de apa scade sub 10% - pragul critic - suprafata epidermei devine uscata si are tendinta de a se crapa, pierzându-si elasticitatea.

In derma exista niste proteine numite aquaporine si care se comporta ca niste canale pentru a permite circulatia apei din derma inspre epiderma. Aquaporinele permit conservarea unui echilibru hidric al pielii chiar in conditiile cele mai defavorabile, ele fiind capabile sa "gaseasca " apa in straturile cele mai profunde si sa o faca sa circule inspre suprafata prin intermediul membranelor celulare.

Imbatrânirea cutanata este si o expresie a unei scaderi a eficientei aquaporinelor, iar mentinerea lor in "stare de functionare" si stimularea activitatii lor este obiectivul numarul 1 al Endocosmeticii Geoderm.

Crema Hidratanta Geoderm

1. Mentine si stimuleaza proteinele (aquaporine) responsabile de aportul de apa din derma (unde exista 60-70% apa) inspre epiderma (unde exista 10-15% apa)

2. Creaza o bariera hidrolipidica la nivelul epidermei si inchide porii pentru a evita evaporarea apei (aport de lipide)

3. Este o sursa exceptionala de Vitamine ( E, C si B), de aminoacizi indispensabili si de oligoelemente cu efect:


- de regularizare a secretiei de sebum

- antioxidant

- regenerant


Pielea deshidratata si stresata este lipsita de stralucire. Razele de lumina, nu sunt reflectate de o suprafata terna. Tenul are ub aspect aton, iar ridurile se evidentiaza tot mai mult.


Aplicarea zilnica a Gelului Geoderm determina, pe de o parte, absorbtia de molecule calmante si hidratante in adancul tesutului, oferind pielii mai multa hidratare si luminozitate si crearea unui film protector la suprafata pielii, pe de alta parte.

Laboratorul Geoderm a creat acest Gel de Aloe Vera si Ulei de Rose Musquee pe baza unui extras din frunzele de Aloe Vera si Ulei BIO obtinut prin presae la rece a florilor de trandafir salbatic si fara utilizarea nici unei transformari sau incalziri, pentru a putea garanta o calitate maxima de polizaharide, tanini, stereoizi, acizi organici, vitamine si minerale.

Conservarea acestui Gel sensibil a fost facuta cu un conservator de origine naturala obtinut prin biotehnologie.


Geoderm garanteaza un produs 100 % de origine naturala si 95.8 % BIO.

Fenomenul de deshidratare a pielii poate surveni indiferent de celelalte carecteristici ale pielii.


Cea mai lovita de acest neajuns este pielea uscata, fina, care nu se poate apara indeajuns de acest fenomen. Caracteristicile unui astfel de ten constau in faptul ca pielea este ofilita, stearsa, ridata. Atunci cand este prinsa intre degete se dovedeste a fi lipsita de elasticitate. Factorii externi care duc la deshidratarea accentuata a pielii sunt: caldura excesiva, baile de soare prelungite, frigul si vantul. La toti acesti factori externi se mai adauga si factorii interni: tulburarile glandelor suprarenale, ale tiroidei. Aceleasi efecte nocive asupra tenului le au si regimul alimentar dezechilibrat, nervozitatea, excesul de alcohol si tutun, lipsa apei din alimentatie.


Se cunoaste faptul ca dupa 40 de ani, recuperarea apei pierdute se face mult mai greu.

Pentru a avea o piele normala fara probleme trebuie sa-i acordati o ingrijire speciala, tinand seama de anotimp si de specificul muncii. Nu se va omite hidratarea pielii gatului care se rideaza de timpuriu si trebuie ingrijita cu aceeasi rigurozitate ca si pielea obrazului.